Workshop en cursussen bij Quiltpalace in Staphorst.

Workshop mozaïek met de naaimachine.
Op de eerste dag van deze workshop maakt u een klein quiltje geïnspireerd op mozaïeken die in Barcelona te zien zijn in bijv. Park Güell. U leert in deze workshop de basistechniek van mozaïek maken met de naaimachine met een vaststaand patroon.
Op de tweede dag van deze workshop gaan we een veel vrijere vorm van mozaïek maken. We maken deze dag gebruik van angelinavezels en organza over de mozaïekdelen heen, zodat er een heel ander effect ontstaat. Dit kan evt, gecombineerd worden met een foto.
Alles wordt machinaal gequilt.
Data; 5 oktober en 16 november
Kosten € 80.-

Workshop Japans vlechtwerk.
Kyo-takekogei is de naam van Japans bamboe manden vlechten. Dit inspireerde Japanse textielkunstenaars om dit met repen stof te doen, waarna het vlechtwerk gebruikt werd in tassen, kussens en quilts. Eerst worden de vlechtrepen gemaakt. Vervolgens worden deze verwerkt in verschillende “weefpatronen”, waardoor kleurrijk vlechtwerk ontstaat.
Datum; 9 februari
Kosten € 42.50

Workshop Keltische knopen.
De Keltische knoop heeft iets magisch, omdat hij geen begin en geen einde heeft. Daarbij geldt als gouden regel dat de over- en onder doorgangen binnen de knoop elkaar consequent afwisselen. In deze workshop gaat U een Keltische knoop maken. Vastmaken kan met de hand, maar ook met de naaimachine. Deze workshop is zodoende geschikt voor de liefhebbers van handwerk als naaimachine werk.
Datum; 23 maart 2018
Kosten € 42.50

Machinaal quilten voor beginners.
In deze serie van 5 lessen maakt U een stekenlap met machinaal quiltwerk. In de eerste les werkt U nog met een gewone naaivoet en gaan we in op het gebruik van de verschillende (soorten) garens en manieren om rasters te stikken.
In de 2e, 3e en 4e les zet U de eerste stappen om uit te vrije hand te leren quilten. Machinaal quilten is heel veel meer dan alleen maar meanderen. In de laatste les hebben we het over het stikken van randen en leert U de losse delen samen te voegen.
Het is van belang dat U het ondertransport van de naaimachine kunt uitschakelen en dat U een stopvoetje of een quiltvoetje hebt.
Woensdag morgen; 10.00 – 12.30 uur
Data; 15 november, 13 december, 31 januari, 7 maart, 18 april
Kosten; € 110.-

Machinaal quilten voor gevorderden.
Geleerde technieken worden verder uitgediept en we gaan dieper in op de diverse overall patronen. Deze zijn ook wat complexer dan in de eerste cursus machinaal quilten. Ook gaat U meer letten op de effecten van soorten en kleuren garens die U gebruikt.
Een les staat in het teken van vrij machinaal appliceren en in een les waar we dieper in op het uit de vrije hand borduren / vullen van vlakken.
Woensdagmiddag; 13.30 – 16.00 uur
Data; 15 november, 13 december, 31 januari, 7 maart, 18 april
Kosten; € 110.-

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.