Workshops bij Quiltpalace in De Wijk

2-d met stof en lutrador.
De achterste laag in het werkstuk is van katoen en die kleurt U zelf met inktense aquarelkrijt. Als deze stof droog is, gaan we met de naaimachine aan de gang en voegen we stiksels toe. Gerda heeft een prachtige collectie garen van aurifil en superior in de winkel. Er kan uit de vrije hand gewerkt worden, maar ook met de gewone naaivoet kunnen mooie resultaten behaald worden.
In de voorste laag worden vormen geheel of gedeeltelijk uitgesneden met de soldeerbout. Er zijn heel veel mogelijkheden om dit te doen. Daarna geven we de lutrador een kleurtje en worden beide lagen in een spieraam gespannen. Aan het einde van de dag hebt U een (bijna) gereed werkstuk mee naar huis.
Datum; vrijdag 22 februari
Kosten; € 45.-

workshop 2-d met stof en lutrador workshop 2-d met stof en lutrador

Toepassen van machinaal quilten op uw eigen project.
Blijft Uw quilt liggen omdat U eigenlijk niet weet hoe U deze op de naaimachine door moet quilten?  In deze workshop gaan we daar nu juist op in. Wat is het mooiste voor mijn quilt. Dat doen we door de verschillende mogelijkheden te bespreken. Wat komt nu het beste uit op Uw quilt?
In deze workshop doen we dat door op geprinte foto’s van Uw quilt patronen in te tekenen.
Mooi quiltwerk maakt van Uw quilt een topper.
Datum; vrijdag 30 november
Kosten; € 45.-

Machinaal quilten voor beginners.
In deze serie van 5 lessen maakt U een stekenlap met machinaal quiltwerk. In de eerste les werkt U nog met een gewone naaivoet en gaan we in op het gebruik van de verschillende (soorten) garens en manieren om rasters te stikken.
In de 2e, 3e en 4e les zet U de eerste stappen om uit te vrije hand te leren quilten. Machinaal quilten is heel veel meer dan alleen maar meanderen. In de laatste les hebben we het over het stikken van randen en leert U de losse delen samen te voegen.
Het is van belang dat U het ondertransport van de naaimachine kunt uitschakelen en dat U een stopvoetje of een quiltvoetje hebt.
Woensdag middag; 13.30 – 16.00 uur
Data; 21 november, 19 december, 23 januari, 27 februari en 27 maart
Kosten; € 115.-

cursus machinaal quilten cursus machinaal quilten

Machinaal quilten voor gevorderden.
Geleerde technieken worden verder uitgediept en we gaan dieper in op de diverse overall patronen. Deze zijn ook wat complexer dan in de eerste cursus machinaal quilten. Ook gaat U meer letten op de effecten van soorten en kleuren garens die U gebruikt.
Een les staat in het teken van vrij machinaal appliceren en in een les waar we dieper in op het uit de vrije hand borduren / vullen van vlakken.
Woensdagmorgen; 10.00 – 12.30 uur
Data; 21 november, 19 december, 23 januari, 27 februari en 27 maart
Kosten; € 115.-

 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.