lesprogramma 2020 – 2021

Helaas geef ik op dit moment geen workshops en cursussen.Ik ben longpatiënt en durf het met de nog steeds opgaande lijn van besmettingen niet aan, hoe graag ik ook les geef.

LESPROGRAMMA 2020 – 2021.

Zoals het er nu naar uitziet worden de workshops en de cursussen in oktober opgestart. Een en ander uiteraard onder voorbehoud dat er geen nieuwe uitbraak van het Coronavirus komt en in vervolg daarop een tweede lockdown situatie.

In de workshop ruimte is er een extra tafel erbij gezet zodat we gemakkelijker afstand kunnen houden gedurende de dag en de groepen zijn kleiner. Mondkapjes (zelf meenemen) op bij uitleg als ik dicht bij iemand sta. Voor extra ventilatie staan ramen een stukje open en ik heb een desinfecterende handgel staan. Ook heb ik een Corona registratie formulier liggen. Ik ben longpatiënt en hoest altijd. Laten we dus voorzichtig zijn met en voor elkaar.
Hebt U Corona gerelateerde klachten, blijf dan thuis.

Op weg naar Art.
In het seizoen 2020 – 2021 start er een nieuwe Op weg naar Art groep. U wilt meer werk maken met een eigen stijl en hebt behoefte aan handvaten om dat te maken waar U naar op zoek bent. Centraal in het eerste jaar staat het zoeken naar een eigen stijl, compositie en het toepassen van enkele nieuwe materialen. Opdrachten worden in de volgende les besproken, zodat U leert te kijken naar Uw eigen werk en dat van de andere deelnemers. Doordat een ieder opdrachten op zijn eigen wijze uitvoert, leren we veel van elkaar. Ervaren hoe belangrijk soms kleine details kunnen zijn.

Er wordt wel van U verwacht dat U bereid bent om ‘huiswerk’ te maken. We werken 6 keer per jaar in een groep van ±10 personen. Er is plaats in deze groep voor mensen die bijv. Quilten Speciaal gedaan hebben en verdere begeleiding zoeken, maar ook voor diegenen die serieus op zoek zijn naar een nieuwe manier van werken met eigen ontwerpen.
Na dit jaar is er meestal een vervolg, waar we verder werken aan en het uitbreiden van vaardigheden en het toepassen van geleerde technieken.
Deze cursus wordt in een grote ruimte in Harderwijk gegeven.
Mail bij belangstelling een motivatie en stuur wat foto’s van gemaakt werk mee.
Data; 27 oktober, 24 november, 12 januari, 16 februari, 16 maart, 13 april.

Kosten; € 270.- (= € 45.-per keer)

Machinaal quilten I.
We gaan in op de diverse mogelijkheden van machinaal quilten met o.a. meanderen. Het is van belang dat U het ondertransport van Uw naaimachi­ne kunt uitschakelen en dat U een stopvoetje of een quiltvoetje hebt.

In deze serie van 5 lessen maakt U een stekenlap met machinaal quiltwerk. In de eerste les werkt U nog met een gewone naaivoet en gaan we in op het gebruik van de verschillende (soorten) garens en manieren om rasters te stikken. In de 2e, 3e en 4e les zet U de eerste stappen om uit te vrije hand te leren quilten.
Als U al de grondbeginselen van machinaal quilten kent, is er ook nog een vervolgcursus, machinaal quilten II. Die kan met deze groep gecombineerd worden.

Data voor machinaal quilten I en II;
5 lessen op woensdagmorgen; 4 nov, 9 december, 20 januari, 17 februari, 17 maart. 

Kosten; € 75.-
Vol

Punchen.
Een 2-daagse cursus waarin U de mogelijkheden van de punchmachine leert ontdekken.

Droog- of naaldvilten is een andere naam voor punchen. Door de naalden met weerhaakjes worden de verschillende vezels met elkaar vermengd, waardoor ze aan elkaar blijven zitten. Behalve met wol kunt U de punchmachine ook gebruiken om zijdevezels en draden op diverse verschillende ondergronden te bevestigen.
De eerste dag gaat U eerst de basis leren en aansluitend doet U onderzoek doen naar welke vezels nog meer gebruikt kunnen worden. Ook onderzoeken we verschillende ondergronden om mee te werken.
De tweede dag staat in het teken van onderzoek naar punchen met materialen die met hitte te manipuleren zijn.
U moet Uw eigen punchmachine meenemen.
Data; dinsdag 10 november en dinsdag 15 december.
Kosten; € 130.- en € 20.- materiaal kosten

Dit is het programma voor het nieuwe seizoen. Is er een cursus waar U aan mee wilt doen, reageer s.v.p. zo spoedig mogelijk. Dit kan door een e-mail te sturen.
Data onder voorbehoud.

Cursussen en workshops gaan alleen door bij voldoende deelname.

Lestijden: ’s morgens van 9.00 uur tot 11.15 uur en ’s avonds van 20.00 uur tot 22.15 uur.

 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.