lesprogramma 2021 – 2022

Zoals het er nu naar uitziet worden de workshops en de cursussen in oktober opgestart. Een en ander uiteraard onder voorbehoud gezien het Coronavirus.

Voor extra ventilatie staan ramen een stukje open en ik heb een desinfecterende handgel staan. Ook heb ik een Corona registratie formulier liggen. Ik ben longpatiënt en hoest altijd. Laten we dus voorzichtig zijn met en voor elkaar.
Hebt U Corona gerelateerde klachten, blijf dan thuis. Optioneel is voor vertrek een zelftest te doen.

Op weg naar Art.
In het seizoen 2021 – 2022 start er een nieuwe Op weg naar Art groep. U wilt meer werk maken met een eigen stijl en hebt behoefte aan handvaten om dat te maken waar U naar op zoek bent. Centraal in het eerste jaar staat het zoeken naar een eigen stijl, compositie en het toepassen van enkele nieuwe materialen. Opdrachten worden in de volgende les besproken, zodat U leert te kijken naar Uw eigen werk en dat van de andere deelnemers. Doordat een ieder opdrachten op zijn eigen wijze uitvoert, leren we veel van elkaar. Ervaren hoe belangrijk soms kleine details kunnen zijn.
Er wordt wel van je verwacht dat je bereid bent om ‘huiswerk’ te maken. We werken 6 keer per jaar in een groep van ± 8 à 10 personen. Er is plaats in deze groep voor mensen die serieus op zoek zijn naar een nieuwe manier van werken met eigen ontwerpen.
Na dit jaar is er meestal een vervolg, waar we verder werken aan en het uitbreiden van vaardigheden en het toepassen van geleerde technieken. Deze cursus wordt in een grote ruimte in Harderwijk gegeven.

Data; 26 oktober, 23 november, 11 januari, 15 februari, 15 maart, 26 april.
Kosten; € 270.- (= € 45.-per keer)

Machinaal quilten I.
We gaan in op de diverse mogelijkheden van machinaal quilten met o.a. meanderen. Het is van belang dat U het ondertransport van Uw naaimachi­ne kunt uitschakelen en dat U een stopvoetje of een quiltvoetje hebt. In deze serie van 5 lessen maakt U een stekenlap met machinaal quiltwerk. In de eerste les werkt U nog met een gewone naaivoet en gaan we in op het gebruik van de verschillende (soorten) garens en manieren om rasters te stikken. In de 2e, 3e en 4e les zet U de eerste stappen om uit te vrije hand te leren quilten.

Als U al de grondbeginselen van machinaal quilten kent, is er ook nog een vervolgcursus, machinaal quilten II. Die kan met deze groep gecombineerd worden.

Data voor machinaal quilten I en II;
– 5 lessen op woensdagmorgen; 27 oktober, 1 december, 19 januari, 23 februari, 30 maart.
– Kosten; €75.-
Er zijn nog 2 plaatsen vrij in deze groep

UFO-cursus.
UFO staat voor UnFinished Object. Bij deze cursus krijgt U hulp bij de quilt die nog niet af is of U maakt een quilt naar eigen ontwerp en krijgt U de hulp die U daarbij nodig heeft.
– 7 lessen op dinsdagmorgen; 12 okt, 9 nov, 7 dec, 18 januari, 22 februari, 29 maart, 10 mei.
– Er zijn nog 2 plaatsen vrij in deze groep.
– 7 lessen op donderdagavond; 14 okt, 11 nov, 9 dec, 27 januari, 24 februari, 24 maart, 21 april.
– Er is nog 1 plaats vrij in deze groep.
– Kosten; € 105.-

Coaching.
Bij voldoende belangstelling start er ook nog een nieuwe coaching groep op dinsdag. Data in overleg.

Dit is het programma voor het nieuwe seizoen. Is er een cursus waar U aan mee wilt doen, reageer s.v.p. zo spoedig mogelijk. Dit kan door een e-mail te sturen.
Data onder voorbehoud.

Cursussen en workshops gaan alleen door bij voldoende deelname.

Lestijden: ’s morgens van 9.00 uur tot 11.15 uur en ’s avonds van 20.00 uur tot 22.15 uur.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.