LESPROGRAMMA 2022 – 2023.

Zoals het er nu naar uitziet gaan de workshops en de cursussen in oktober van start. Het een en ander uiteraard onder voorbehoud gezien het Coronavirus dat ons voorlopig nog onder ons is. Voor extra ventilatie staan ramen een stukje open en ik heb een desinfecterende handgel staan.
Ik ben longpatiënt en hoest altijd. Laten we dus voorzichtig zijn met en voor elkaar.
Hebt U Corona gerelateerde klachten, blijf dan thuis. Optioneel is voor vertrek een zelftest te doen.

Op weg naar Art.
In het seizoen 2022 – 2023 start er (bij voldoende belangstelling) een nieuwe Op weg naar Art groep.
U wilt meer werk maken met een eigen stijl en hebt behoefte aan handvaten om dat te maken waar U naar op zoek bent. Centraal in het eerste jaar staat het zoeken naar een eigen stijl, compositie en het toepassen van enkele nieuwe materialen. Opdrachten worden in de volgende les besproken, zodat U leert te kijken naar Uw eigen werk en dat van de andere deelnemers. Doordat een ieder opdrachten op zijn eigen wijze uitvoert, leren we veel van elkaar. Ervaren hoe belangrijk soms kleine details kunnen zijn.
Er wordt wel van verwacht dat u bereid bent om ‘huiswerk’ te maken. We werken 6 keer per jaar in een groep van ± 8 à 10 personen. Er is plaats in deze groep voor mensen die serieus op zoek zijn naar een nieuwe manier van werken met eigen ontwerpen.
Na dit jaar is er meestal een vervolg, waar we verder werken aan en het uitbreiden van vaardigheden en het toepassen van geleerde technieken. Deze cursus wordt in een grote ruimte in Harderwijk gegeven.
– Data; 26 oktober, 23 november, 25 januari, 22 februari, 29 maart, 10 mei.
– Kosten; € 270.- (= € 45.-per keer)

Machinaal quilten I.
We gaan in op de diverse mogelijkheden van machinaal quilten met o.a. meanderen. Het is van belang dat U het ondertransport van Uw naaimachine kunt uitschakelen en dat U een stopvoetje of een quiltvoetje hebt. In deze serie van 5 lessen maakt U een stekenlap met machinaal quiltwerk. In de eerste les werkt U nog met een gewone naaivoet en gaan we in op het gebruik van de verschillende (soorten) garens en manieren om rasters te stikken.
In de 2e, 3e en 4e les zet U de eerste stappen om uit te vrije hand te leren quilten.
Er is ook nog een vervolgcursus, machinaal quilten II. Geleerde technieken worden verder uitgediept en we gaan dieper in op de diverse overall patronen. Deze zijn ook wat complexer dan in de eerste cursus machinaal quilten. Een les staat in het teken van vrij machinaal appliceren en een les waar we dieper in op het uit de vrije hand borduren.
– Data voor machinaal quilten I en II.
– 5 lessen op woensdagavond; 5 oktober, 9 november, 14 december, 18 januari, 15 februari.
– Kosten; € 75.-

Coaching.
Er is in de coaching groep 2 op dinsdag nog 1 plaats beschikbaar.
– Data; 22 november, 31 januari, 28 maart en 9 mei.
– Kosten; € 140.-

Werken met de punchmachine.
Droogvilten is een andere naam voor punchen. Door de naalden met weerhaakjes worden de verschillende vezels met elkaar vermengd, waardoor ze aan elkaar blijven zitten. Behalve met wol kunt u de punchmachine ook gebruiken om andere vezels en draden op diverse verschillende ondergronden te bevestigen. In deze 2-daagse cursus leert u de basis van droogvilten met de punchmachine en experimenteert u met verschillende vezels en ondergronden.
– Data; 8 februari en 15 maart 2023
– Kosten; € 130.-

Dit is het programma voor het nieuwe seizoen. Is er een cursus waar U aan mee wilt doen, reageer s.v.p. zo spoedig mogelijk. Dit kan door een e-mail te sturen; marjon.hoftijzer@gmail.com
– Data onder voorbehoud.
– Cursussen en workshops gaan alleen door bij voldoende deelname.
– Lestijden: ’s morgens van 9.00 uur tot 11.15 uur en ’s avonds van 19.30 uur tot 21.45 uur. Op weg naar Art is van 10.00 tot 16.00 uur.
Met hartelijke groeten en tot ziens,
Marjon

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.